Електромеханічний перетворювач хвильової електростанції - Льовкін В. С.; Білюк І. С.; Савченко О. В. (My University, 2025)
Серед відновлювальних джерел енергії морські хвилі розвивають найбільшу питому потужність. Використання лише певної частки сукупної енергії хвиль Світового Океану для виробництва електроенергії досить для істотного збільшення цього виробництва без нанесення будь-якої шкоди екосистемі планети. Тому питання розробки перетворювачів енергії хвиль є актуальним і перспективним [1, 2]. Одним з найбільш розповсюдженим пристроїв для отримання електричної енергії з енергії хвиль є хвильові електростанції (ХвЕС). Хвильові електростанції – перспективне джерело екологічно чистої енергії, розробці яких приділяється велика увага Створення ХвЕС визначається вибором оптимальної конструкції станції відповідно до умов акваторії використання.
Льовкін, В. С. Електромеханічний перетворювач хвильової електростанції / В. С. Льовкін, І. С. Білюк, О. В. Савченко // Матеріали всеукр. наук.-практ. конф. "Сучасні проблеми автоматики та електротехніки" (СПАЕ–2025). – Миколаїв : НУК, 2025. – С. 7–9.
Keywords: електромеханічний перетворювач; адаптивний регулятор; хвильова електростанція; енергія хвиль; імітаційне моделювання