Заклади вищої освіти перед обличчям конкурентних викликів - Канаш О. Є.; Жукова О. Ю.; Парсяк В. Н.; Kanash, Olesia; Zhukova Olena; Parsiak Volodymyr (My University, 2021)
У статті наведені результати дослідження подій, які відбуваються на висококонкурентному ринку освітніх послуг, та наслідків, які вони мають для вітчизняних закладів вищої освіти. Серед останніх – скорочення чисельності студентів – вихідців з України, національного кластеру центрів формування фахових компетенцій і, що особливо бентежить, – науково-педагогічного персоналу, який би мав опікуватися підтриманням на належному рівні інтелектуального капіталу нації. Зроблене припущення, що виявлені тенденції посилюються особливим змістом державної полі¬тики в економічній сфері. Вона не сприяє піднесенню бізнесу і призводить до хронічного зменшення видатків на соціальні програми і вищу освіту зокрема. За цих обставин привабливим виглядає заохочення до навчання в нашій країні абітурієнтів із країн, де зростає потяг до академічної міграції громадян.
Higher education institutions in the face of competitive challenges
Канаш, О. Є. Заклади вищої освіти перед обличчям конкурентних викликів = Higher education institutions in the face of competitive challenges / О. Є. Канаш, О. Ю. Жукова, В. Н. Парсяк // Вчені записки ТНУ. Сер. Економіка і управління. – Київ, 2021. – Т. 32 (71), № 2. – С. 34–42.