Створення електронного посібника для самостійної роботи студентів: ''Мовні засоби репрезентації концептосфери у романах Л. Керролла "Аліса в країні див" та "Аліса в Задзеркаллі" - Лисак Катерина Андріївна; Lysak Kateryna (My University, 2025)
У роботі розглянуто особливості створення електронного посібника для студентів прикладної лінгвістики на основі аналізу концептосфери творів Л. Керролла, зокрема крізь призму концепту абсурду, який є наскрізним у його творчості. У центрі уваги – аналіз того, як мова, логіка, гра та алогізм взаємодіють у текстах «Аліса в Країні див» та «Аліса в Задзеркаллі», формуючи особливий художній світ, де неможливе стає логічно обґрунтованим, а нісенітниця – сенсовою. У роботі розглянуто культурно-історичні передумови творчості Л. Керролла, вплив його математичного світогляду на побудову структури твору, а також лексико-семантичні і стилістичні засоби, що забезпечують мовну гру, неологізми, каламбури, алогізми та парадокси. Окремий акцент зроблено на розкритті концепту абсурду як філософського, мовного та естетичного явища. Третій розділ присвячено створенню електронного навчального посібника на платформі SITE123. Онлайн-ресурс має структуру, що включає теоретичну частину, тестування для перевірки знань та глосарій ключових термінів. Це дозволяє ефективно поєднати наукове дослідження з освітньою практикою. Результатом є не лише глибоке осмислення творчості Л. Керролла, а й практичний ресурс для подальшого вивчення його концептосфери в освітньому середовищі.
Creation of an electronic manual for independent work of students "Linguistic means of representation of the conceptosphere in L. Carroll's novels "Alice in Wonderland" and "Alice Through the Looking Glass"
Лисак, К. А. Створення електронного посібника для самостійної роботи студентів: ''Мовні засоби репрезентації концептосфери у романах Л. Керролла "Аліса в країні див" та "Аліса в Задзеркаллі" = Creation of an electronic manual for independent work of students "Linguistic means of representation of the conceptosphere in L. Carroll's novels "Alice in Wonderland" and "Alice Through the Looking Glass" : бакалаврська робота ; спец. 035 ''Філологія'' / К. А. Лисак ; наук. керівник О. М. Данильчук. – Миколаїв : НУК, 2025. – 105 с.
Keywords: концепт; художній концепт; концептосфера; електронний посібник; математичний; ABSURD (АБСУРД); література абсурду; Л. Керролл; concept; artistic concept; conceptosphere; electronic manual; mathematical; ABSURD; literature of the absurd; L. Carroll; 035 ''Філологія''