Рух Опору в Південній Україні в роки Великої Вітчизняної війни (1941–1944 рр.): історіографія проблеми - Нефьодов Дмитро Валерійович (Прокопчук Т.Ю., 2012)
Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата історичних наук за спеціальністю 07.00.06. – історіографія, джерелознавство та спеціальні історичні дисципліни. – Державний заклад “Луганський національний університет імені Тараса Шевченка” Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Луганськ, 2012. У дисертації вперше систематизовано й узагальнено досягнення радянської, зарубіжної, діаспорної та сучасної історіографії руху Опору в Південній Україні в роки Великої Вітчизняної війни (1941–1944 рр.), визначено внесок та упущення науковців кожного з напрямів. Виявлено недостатньо вивчені або сфальсифіковані аспекти проблеми, що потребують подальшої наукової розробки, й, таким чином, окреслено перспективні напрями для майбутніх досліджень руху Опору в Південній Україні в роки Великої Вітчизняної війни (1941–1944 рр.).
Resistance Movement in the Southern Ukraine in the years of the Great Patriotic War (1941–1944): historiography of the problem
Нефьодов Д.В. Рух Опору в Південній Україні в роки Великої Вітчизняної війни (1941–1944 рр.): історіографія проблеми : автореф. дис. … канд. істор. наук : спец. 07.00.06 "Історіографія, джерелознавство та спеціальні історичні дисципліни " / Д.В. Нефьодов ; наук. кер. М. М. Шитюк ; Державний заклад “Луганський національний університет імені Тараса Шевченка” Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Луганськ, 2012. – 23 с.
Keywords: Велика Вітчизняна війна; історіографія; національне підпілля; Південна похідна група ОУН; Південна Україна; радянський підпільно-партизанський рух; Рух Опору