Біогеохімія : конспект лекцій - Трохименко, Г. Г. (My University, 2007)
Розглянуто основні напрямки розвитку біогеохімії як науки, що виникла на межі біології, геохімії та екології. Описано основні положення В.І. Вернадського про біосферу, поняття про біогеоценоз та ландшафти, роль ґрунту в процесах, що відбуваються у біосфері, біогеохімічна роль живої речовини у розвитку гідросфери, літосфери та біосфери. Наведено закони розповсюдження хімічних речовин, показано шляхи трансформації органічних сполук у ґрунті. Призначено для студентів спеціальності "Екологія та охорона навколишнього середовища".
Трохименко, Г. Г. Біогеохімія : конспект лекцій. Ч. 1 / Г. Г. Трохименко ; НУК ім. адмірала Макарова. – Миколаїв : НУК, 2007. – 32 с. + електрон. копія.
Keywords: біогеохімія; основні положення