Адміністративні послуги в Україні: адміністративно-правовий аспект - Батаріна, А. В.; Batarina, A. (My University, 2020)
Тема магістерської роботи присвячена розкриттю проблемних питань, які виникають під час надання адміністративних послуг. У зв’язку з цим, в роботі було досліджено теоретичний та практичний аспекти розвитку сфери надання адміністративних послуг в Україні.Як наслідок було здійснено аналіз правового регулювання у сфері надання адміністративних послуг в Україні, охарактеризовано порядок надання адміністративних послуг з метою надання удосконалення вже існуючих адміністративних послуг в цілому. В цілому магістерська робота складається з трьох розділів. В першому розділі досліджено історичні аспекти встановлення та розвитку сфери адміністративних послуг в Україні, розкрито зміст та проаналізовано нормативо-правове регулювання адміністравтиних послуг в Україні. В другому розділі розглянуто види та порядок надання адміністравтиних послуг в Україні, а також охарактеризовано повноваження суб’єктів, які надають адміністративні послуги. В третьому розділі охарактеризовано міжнародний досвід надання адміністративних послуг та шляхи удосконалення національного законодавства в даній сфері. Результати роботи або окремих положень представлені до практичного застосування під час визначення поняття адміністративної послуги та вироблення шляхів удосконалення правового регулювання надання адміністративних послуг в України. Список використаних джерел містить 126 найменувань. Загальний обсяг роботи – 102 сторінки.
Батаріна, А. В. Адміністративні послуги в Україні: адміністративно-правовий аспект = Administrative services in Ukraine: administrative and legal aspect : магістерська робота ; спец. 081 “Право“ / А. В. Батаріна ; наук. кер. Р. М. Достдар. – Миколаїв : НУК, 2020. – 102 с.
Keywords: публічні послуги; державні послуги; адміністративні послуги; адміністративна процедура; центр надання адміністративних послуг; технологічна картка адміністративної послуги; 081 “Право“; public services; state services; administrative services; administrative procedure; administrative services center; technological card of administrative services