Управління фінансовою діяльністю фармацевтичного підприємства - Губанова, А. С.; Gubanova, A. S. (My University, 2020)
Магістерська робота на здобуття ступені магістра менеджменту за спеціальністю – Управління закладами охорони здоров’я, Національній університету кораблебудування імені адмірала Макарова, Миколаїв, 2020. На основі використання теоретичного і практичного матеріалу визначенно сутність принципів формування системи управління фінансовою діяльністю фармацевтичного підприємства. Освітлено аспекти управління фінансовою діяльністю фармацевтичного підприємства в сучасних умовах. Розкрито проблеми та перспективи розвитку фінансової діяльності фармацевтичних підприємств України. Виявлено основні актуальні принципи формування систем управління фінансовою діяльністю фармацевтичного підприємства. Обґрунтовано, що не існує універсальної методики оцінювання фінансової діяльності підприємства, яка б враховувала мету фінансового аналізу, постійно змінюваний склад множини оцінювальних параметрів, який змінюється відповідно до умов розвитку внутрішнього та зовнішнього економічного середовища, а також розмірність, специфіку підприємства конкретної галузі й умов, у яких воно функціонує. Наведено основні напрями розвитку фармацевтичних підприємств для підвищення ефективності їх фінансової діяльності. Розроблено фінансову стратегію, метою якої є забезпечення фінансової незалежності підприємства, шляхом оптимізації структури фінансових ресурсів (капіталу), дешевих залучених фінансових ресурсів (міжнародні гранди та кредити), продаж застарілого обладнання та купівлю нового у лізинг, диверсифікація виробництва. Удосконалено методику оцінки фінансового стану підприємств фармацевтичної галузі, що на основі запропонованої системи показників з урахуванням значимості кожного з них і подальшим розрахунком інтегральної оцінки. Виведено факторну удосконалену модель оцінки фінансового стану підприємств фармацевтичної галузі України.
Губанова, А. С. Управління фінансовою діяльністю фармацевтичного підприємства = Management of financial activities of a pharmaceutical company : магістерська робота ; спец. 073 “Менеджмент“ / А. С. Губанова ; наук. кер. Н. П. Тубальцева. – Миколаїв : НУК, 2020. – 84 с.
Keywords: фінансова діяльність; фармацевтичне підприємство; система управління; методика оцінки; financial activity; pharmaceutical enterprise; management system; evaluation methods