Міжнародний валютний фонд, його призначення, роль в фінансовій підтримці національних економік країн світу - Паланський Артем Олексійович (My University, 2025)
У кваліфікайній роботі досліджено досліджено теоретичні засади діяльності Міжнародного валютного фонду, зокрема історію його створення, еволюцію функцій та особливості організаційної структури. Розкрито ключові механізми функціонування МВФ у глобальній фінансовій системі та їхній вплив на забезпечення світової економічної стабільності. Проаналізовано основні напрями фінансової діяльності Фонду, включаючи кредитну політику та інструменти підтримки країн-членів. Окрема увага приділена оцінці впливу програм МВФ на економічний розвиток держав різного рівня доходів та визначенню сучасних тенденцій і прогнозів подальшої трансформації Фонду. Окремий розділ присвячено комплексному аналізу співпраці України з МВФ, охоплюючи етапи взаємовідносин, результати реалізованих програм та їхній внесок у макроекономічну стабільність країни. Виявлено основні проблеми у взаємодії України з МВФ та окреслено перспективи подальшого партнерства в умовах сучасних викликів. Робота узагальнює теоретичні та практичні аспекти діяльності МВФ, формуючи цілісне уявлення про його роль у забезпеченні фінансової стійкості на національному й міжнародному рівнях.
International Monetory Fund, it`s purpose and role in providing financial support to the national economics of countries worldwide
Паланський, А. О. Міжнародний валютний фонд, його призначення, роль в фінансовій підтримці національних економік країн світу = International Monetory Fund, it's purpose and role in providing financial support to the national economics of countries worldwide : магістерська робота ; спец. 051 ''Економіка'' / А. О. Паланський ; наук. кер. Г. В. Єфімова. – Миколаїв : НУК, 2025. – 93 с.
Keywords: Міжнародний валютний фонд; фінансова стабільність; кредитна політика; макроекономічний розвиток; міжнародні фінанси; економічна співпраця; реформи; програми МВФ; відносини Україна - МВФ.; 051 ''Економіка''; International Monetary Fund (IMF); financial stability; credit policy; macroeconomic development; international finance; economic cooperation; reforms; IMF programs; Ukraine - IMF relations