Відображення заробітної плати як показника соціальної відповідальності бізнесу в обліку і звітності - Каткова Н. В.; Бурлан С. А.; Маслова К. В.; Katkova N. V.; Burlan S. A.; Maslova K. V. (My University, 2017)
Стаття присвячена відображенню в бухгалтерському обліку і звітності заробітної плати в контексті соціальної відповідальності. Розглянуто основні підходи до визначення соціальної відповідальності в контексті відносин роботодавців та працівників. Відзначено, що ефективним засобом реалізації концепції соціальної відповідальності є складання інтегрованої звітності, а для цього елементи соціальної відповідальності підприємств повинні знайти своє відображення в системі бухгалтерського обліку. До складу показників соціальної відповідальності інтегрованої звітності підприємств доцільно віднести рівень оплати праці поточного характеру; величину компенсаційних виплат у зв’язку із завершенням трудової діяльності та внаслідок складних умов праці та шкідливих виробництв; розмір заохочувальних виплат внаслідок зростання рівня кваліфікації та підвищення ефективності праці; виплати за галузевим індивідуальним пенсійним забезпеченням і за програмами соціальної підтримки тощо. Наведення у звітності підприємства запропонованих показників забезпечить розкриття інформації про реалізацію принципів соціальної відповідальності та поінформує зацікавлені сторони про проведення соціальних програм і проектів на підприємстві.
Displaying Wages as an Indicator of the Social Responsibility of Business in Accounting and Reporting
Каткова, Н. В. Відображення заробітної плати як показника соціальної відповідальності бізнесу в обліку і звітності = Displaying Wages as an Indicator of the Social Responsibility of Business in Accounting and Reporting / Н. В. Каткова, С. А. Бурлан, К. В. Маслова // Бізнес Інформ. – 2017. – № 12. – С. 306–310.