Телеграм-канали як засіб ведення інформаційної війни - Ігуменов Р. С.; Igumenov R. S. (НУК, 2024)
Кваліфікаційна робота присвячена дослідженню телеграм-каналів як інструменту ведення інформаційної війни в умовах цифрової комунікації. У роботі розглянуто специфіку функціонування телеграм-каналів у сучасному інформаційному просторі, проаналізовано їхню здатність впливати на громадську думку та соціально-політичні процеси. У першому розділі висвітлено історію виникнення платформи Telegram, її технічні особливості та можливості, які сприяють поширенню контенту серед широкої аудиторії. Розглянуто роль телеграм-каналів у процесах формування колективних уявлень та актуалізації політичних і соціальних питань. Другий розділ присвячений аналізу стратегій використання телеграм-каналів у контексті інформаційної війни. Досліджено методи дезінформації, маніпуляцій, а також приклади мобілізації громад через анонімні або псевдоофіційні канали. Визначено способи інтеграції телеграм-ресурсів із іншими медіаплатформами для посилення інформаційного впливу. Результати дослідження засвідчують, що телеграм-канали стали потужним інструментом інформаційного впливу, що активно використовується як державними, так і недержавними суб’єктами у контексті гібридних загроз та медіавійни.
Telegram channels as a means of information warfare
Ігуменов, Р. С. Телеграм-канали як засіб ведення інформаційної війни = Telegram channels as a means of information warfare : бакалаврська робота ; спец. 061 ''Журналістика'' / Р. С. Ігуменов ; наук. кер. С. В. Гузенко. – Миколаїв : НУК, 2024. – 48 с.
Keywords: телеграм-канали; інформаційна війна; дезінформація; громадська думка; цифрова комунікація; 061 ''Журналістика''; telegram channels; information warfare; disinformation; public opinion; digital communication