Дослідження та оптимізація технології автоматичного зварювання трубопроводів зі сталі 08Х18Н10Т - Козловський Д. С. (My University, 2023)
У дипломній роботі виконана розробка складання та зварювання типових технологічних трубопроводів, які використовуються в промисловості та експлуатуються в агресивних серидовищах. Був проведений аналіз конструкції, дана характеристика сталі 08Х18Н10Т (AISI 321). Приведені типові технології складання та зварювання конструкції. Вибраний та обґрунтований спосіб зварювання – автоматичне зварювання неплавким електродом в середовищі захисних газів (Ar 99,95 %), виконаний розрахунок режимів зварювання на всіх етапах, проведений аналіз деформації від зварювання за допомогою стандартних схем розрахунку, а також ПЗ Ansys 2023 R2. Розроблений технологічний процес складання-зварювання трубопроводу. Враховуючи всі особливості було вибрано зварювальні матеріали, зварювальна пара дріт+газ : OK Autrod 308LSi+Ar 99,995 % та обладнання: зварювальні кліщі MWG-170 та джерело живлення MWA-400, приведені методи контролю. Контроль якості зварних з’єднань проводиться відповідно до стандарту EN ISO 5817, level B. В розділі «Охорона праці» наданий аналіз небезпечних та шкідливих факторів та розроблені заходи, щодо їх усунення. Розраховано собівартість виконання зварювальних робіт при виготовленні першої партії з урахуванням закупки обладнання. Загальний вміст пояснювальної записки складає ___ аркушів та містить ___ розділів. Робота включає в себе графічну частину, яка складається з одного креслення та чотирьох плакатів. Загальна кількість графічної частини – 5 аркушів.
Research and optimization of automatic technology welding of pipelines made of steel 08Х18Н10Т
Козловський, Д. С. Дослідження та оптимізація технології автоматичного зварювання трубопроводів зі сталі 08Х18Н10Т = Research and optimization of automatic technology welding of pipelines made of steel 08Х18Н10Т : магістерська робота ; спец. 131 ''Прикладна механіка'' / Д. С. Козловський ; наук. кер. О. М. Костін. – Миколаїв : НУК, 2023. – 111 с.
Keywords: автоматичне зварювання TIG; орбітальне зварювання; опуклість шва; аустенітна неіржавна сталь; обертач; імпульсне зварювання; деформації; 131 ''Прикладна механіка'; automatic TIG welding; orbital welding; seam bulge; austenitic stainless steel; rotator; impulse welding; deformations