Зовнішньоекономічна діяльність підприємства та правові механізми її забезпечення - Мігуш Д. В. (My University, 2025)
Кваліфікаційну бакалаврську роботу присвячено проблемі зовнішньоекономічної діяльності підприємства та правовим механізмам її забезпечення. В роботі розглянуто поняття зовнішньоекономічна діяльність, досліджено основні напрямки та показники розвитку зовнішньоекономічної діяльності в Україні, вивчено нормативно-правове забезпечення зовнішньоекономічної діяльності. Досліджено систему управління діяльності фірми. Проведено аналіз зовнішньоекономічної діяльності досліджуваної сільськогосподарської фірми. Проаналізовано фінансовий стан фірми основною сферою діяльності якої є здійснення комерційної діяльності сільськогосподарською продукцією. Проведений аналіз зовнішньоекономічної діяльності фірми. З’ясовано, що фірмі необхідно вдосконалити механізм зовнішньоекономічної діяльності, для активізації зовнішньої торгівлі. За результатами здійсненого у бакалаврській роботі дослідження сформовані напрями вдосконалення механізму зовнішньоекономічної діяльності фірми, шляхом введенням в дію відділу по роботі з зовнішньою торгівлею. Здійснено економічне обґрунтування ефективності запропонованих заходів, яке забезпечить позитивний вплив на результативність діяльності фірми, а також напрямки правового механізму забезпечення безпеки зовнішньоекономічної діяльності.
Мігуш, Д. В. Зовнішньоекономічна діяльність підприємства та правові механізми її забезпечення : бакалаврська робота ; спец. 051 "Економіка" / Д. В. Мігуш ; наук. кер. І. А. Хмарська. – Первомайськ : ПННІ НУК, 2025. – 75 с.
Keywords: зовнішньоекономічна діяльність; економічний розвиток; сільськогосподарська продукція; конкуренція; конкурентна боротьба; імпорт; експорт.; 051 "Економіка"