Introduction to shipbuilding - Lytvynenko D.; Schedrolosiev O.; Sotsenko V.; Литвиненко Дмитро Юрійович; Щедролосєв Олександр Вікторович; Соценко Владислав Валерійович (My University, 2025)
Викладено англійською мовою основи суднобудування. Розглянуто основні типи суден, поняття із статики, ходовості, керованості та морехідності судна. Наведено основні відомості про класифікаційні товариства, конструкцію корпуса судна, його міцність й суднобудівні матеріали, суднові пристрої та системи, суднові енергетичні установки та електроустаткування, пропульсивну установку суден. Викладено основні поняття про побудову судна та судноремонт. Призначено для українських та іноземних студентів, які навчаються в кораблебудівних та морських закладах вищої освіти та вивчають дисципліни з суднобудування, судноремонту та експуатації суден. Матеріал можу бути корисним для широкого кола фахівців.
Вступ до суднобудування
Lytvynenko, D. Introduction to shipbuilding = Вступ до суднобудування : study guide / D. Lytvynenko, O. Schedrolosiev, V. Sotsenko. – Mykolaiv: Ilion, 2025. – 162 p.