Ефективність і проблеми практичного застосування ресорбційних термотрансформаторів - Ошовський В. Я.; Oshovskyi Viktor Yakiv (My University, 2022)
Ресорбційні термотрансформатори, що працюють на розчинах зі змінною температурою в апаратах, можуть значно підвищити термодинамічну ефективність процесів охолодження наближенням циклу до трикутного. Зменшення стиску пари дає можливість використання високоефективних турбокомпресорів або тепла ВЕР невисокої температури. Для практичного застосування основною проблемою є досягнення еквідистантності зміни температур між потоками в процесах теплообміну.
Efficiency and problems of practical application of resorption thermal transformers
Ошовський, В. Я. Ефективність і проблеми практичного застосування ресорбційних термотрансформаторів = Efficiency and problems of practical application of resorption thermal transformers / В. Я. Ошовський // Матеріали ХIII міжнар. наук.-техн. конф. "Інновації в суднобудуванні та океанотехніці". – Миколаїв : Вид. Торубара В. В., 2022. – С. 241–244.