Академічна доброчесність та основи інформаційної культури для викладачів та здобувачів освіти в НУК імені адмірала Макарова - Бiлоножко К. С.; Bilonozhko K. S. (My University, 2021)
Поняття "академічної доброчесності" включає в себе такі цінності, як запобігання плагіату та шахрайству; підтримку академічних стандартів; чесність у дослідженнях; уникнення обману; уважне ставлення до різних точок зору; визнання авторства; посилання на перевірену інформацію; прозорість; доступність представлення результатів дослідження; впевненість у собі та добропорядності всіх учасників освітнього процесу. Утвердження принципів академічної культури та доброчесності в закладах вищої освіти сприяє розбудові сильної громадянської культури суспільства в цілому. Актуалізовано важливість формування інформаційної компетентності наукової спільноти ЗВО.
Academic integrity and fundamentals of information culture for teachers and students at Admiral Makarov National University of Shipbuilding
Бiлоножко, К. С. Академічна доброчесність та основи інформаційної культури для викладачів та здобувачів освіти в НУК імені адмірала Макарова = Academic integrity and fundamentals of information culture for teachers and students at Admiral Makarov National University of Shipbuilding / К. С. Бiлоножко // Матеріали всеукр. наук.-практ. конф. "Сучасні тренди розвитку бібліотеки ЗВО цифрової епохи в структурі інформаційного забезпечення навчального процесу, наукової та дослідницької діяльності ЗВО". – Миколаїв : НУК, 2021. – С. 12–17.
Keywords: академічна доброчесність; плагіат; освіта; освітній процес; наукова спільнота; бібліотека закладу вищої освіти; academic integrity; plagiarism; education; educational process; scientific community; library of a higher education institution