Формування художнього образу у фортепіанних творах композиторів різних епох: виконавський аспект - Пересічанська Анжела Іванівна (Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова, 2025)
Мета дослідження полягає у вивченні специфіки формування художнього образу у фортепіанних творах композиторів різних епох. Висвітлено підходи до трактування художнього образу та його роль у музичному мистецтві протягом основних етапів розвитку музичної культури. Представлено етапи роботи виконавця над створенням художнього образу, а також особливості виконавської інтерпретації фортепіанних творів різних епох.
Formation of the artistic image in piano works of composers of different epochs: performer’s aspect
Пересічанська А.І. Формування художнього образу у фортепіанних творах композиторів різних епох: виконавський аспект = Formation of the artistic image in piano works of composers of different epochs: performer’s aspect : магістерська робота ; спец. 025 ''Музичне мистецтво'' / А.І. Пересічанська ; наук. кер. Н.В. Ревенко. – Миколаїв : НУК, 2025. – 49 с.
Keywords: художній образ; виконавський аспект; стильові особливості епохи; виконавська інтерпретація; етапи формування художнього образу; artistic image; performance aspect; stylistic features of the epoch; performer’s interpretation; stages of artistic image formation