Вплив рівня тренованості і антропометричних показників на фізичну працездатність людини - Гетманцев, С. В.; Редька, О. Г.; Раєвський, О. А.; Getmantsev, S.; Redka, E.G.; Raievskyi, O. A. (My University, 2016)
Фізична працездатність досліджувалася для визначення функціонального стану різних груп населення: тих, хто не займається спортом і спортсменів різних видів спорту, кваліфікації, ваги, зросту, статі. Результати досліджень показали, що фізична працездатність у чоловіків значно більша, ніж у жінок, проте при перерахунку на вагу і поверхню тіла ця відмінність суттєво зменшується. У більш кваліфікованих спортсменів, особливо тих, що спеціалізуються у видах спорту, які розвивають фізичну якість витривалості, фізична працездатність вище, ніж у спортсменів, що тренують швидкісносилові якості, у яких даний показник мало залежав від спортивної кваліфікації. З підвищенням ваги тіла у представників єдиноборств різко збільшується фізична працездатність, однак відносно ваги тіла борців, боксерів фактично не змінюється, а у важкоатлетів зменшується
The influence of the level of fitness and anthropometric indicators of physical performance of a person
Гетманцев, С. В. Вплив рівня тренованості і антропометричних показників на фізичну працездатність людини = The influence of the level of fitness and anthropometric indicators of physical performance of a person / С. В. Гетманцев, О. Г. Редька, О. А. Раєвський // Гуманіт. вісн. НУК. – Миколаїв : НУК, 2016. – Вип. 9. – С. 65–68.
Keywords: фізична працездатність; спортивна кваліфікація; види спорту; антропометрія; physical performance; sports skills; sports; anthropometry