Вдосконалення конструкції та технологічності виготовлення колінчастого валу для стаціонарного газового двигуна потужністю 550 кВт. Прототип – 6ГЧН25/34 - Бочкор Максим Васильович (My University, 2025)
В кваліфікаційній роботі «Вдосконалення конструкції та технологічності виготовлення колінчатого валу для стаціонарного газового двигуна потужністю 550 кВт. Прототип – 6ГЧН 25/34» приведений опис конструкції двигуна - прототипу 6ГЧН25/34, виконані розрахунки робочого процесу, теплового балансу та динаміки двигуна, проведений аналіз конструкцій колінчастих валів. В кваліфікаційній роботі пропонується технічне рішення по вдосконаленню конструкції та технології виготовлення колінчастого валу. Так, колінчастий вал пропонується виготовляти із високоміцностного чавуну замість сталі і на щоках колін відливати противаги, що покращить роботу підшипників шатунних і рамових. Працездатність чавунного колінчастого валу при діючих на нього навантаженнях підтверджується розрахунком його на міцність. В Додатках до пояснювальної записки приведені складальні креслення двигуна 6ГЧН25/34, колінчастого валу, робоче креслення колінчастого валу та індикаторна діаграма та діаграми сил, що діють в КШМ.
Бочкор, М. В. Вдосконалення конструкції та технологічності виготовлення колінчастого валу для стаціонарного газового двигуна потужністю 550 кВт. Прототип – 6ГЧН25/34 : бакалаврська робота ; спец. 142 "Енергетичне машинобудування" / М. В. Бочкор ; наук. кер. О. І. Грабовенко. – Первомайськ : ПННІ НУК, 2025. – 71 с.
Keywords: газовий двигун; робочий процес; індикаторна діаграма; діаграми динаміки; колінчастий вал; противаги; чавун високої міцності; охорона праці; 142 "Енергетичне машинобудування"; gas engine; working process; indicator diagram; dynamics diagrams; crankshaft; counterweights; high-strength cast iron; labor protection