Аналіз виступів професійних футбольних клубів України в клубних змаганнях Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) 2014–2025 рр. - Альохін Є. В.; Alokhin Yevhenii (My University, 2025)
Альохін Є. В. Аналіз виступів професійних футбольних клубів України в клубних змаганнях Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) 2014–2025 рр. Кваліфікаційна робота зі спеціальності 017 «Фізична культура і спорт» освітньої програми «Олімпійський та професійний спорт». Миколаїв: НУК ім. адмірала Макарова, 2025. 73 сторінок. У роботі здійснено комплексний аналіз особливостей розвитку українського професійного футболу та участі футбольних клубів України в європейських клубних турнірах УЄФА у 2014–2025 рр. Визначено розвиток українського професійного футболу в умовах політичних, економічних та соціальних викликів. Проведено дослідження динаміки коефіцієнта УАФ, здійснено оцінку результативності українських клубів у Лізі чемпіонів, Лізі Європи та Лізі конференцій. Виконано прогнозування коефіцієнта асоціації українських футбольних клубів за допомогою регресійного аналізу, що показало можливі зміни позицій України в рейтингу УЄФА до 2030 року та окреслило можливі наслідки для участі клубів у міжнародних змаганнях.
Analysis of the Performance of Professional Football Clubs of Ukraine in the UEFA Club Competitions in 2014–2025
Альохін, Є. В. Аналіз виступів професійних футбольних клубів України в клубних змаганнях Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) 2014–2025 рр. = Analysis of the Performance of Professional Football Clubs of Ukraine in the UEFA Club Competitions in 2014–2025 : магістерська робота ; спец. 017 ''Фізична культура і спорт'' / Є. В. Альохін ; наук. кер. О. В. Кувалдіна. – Миколаїв : НУК, 2025. – 73 с.
Keywords: український футбол; УЄФА; коефіцієнт асоціації; європейські турніри; Ліга чемпіонів; Ліга Європи; Ліга конференцій; прогнозування; 017 ''Фізична культура і спорт''; Ukrainian football; UEFA; association coefficient; European club competitions; UEFA Champions League; UEFA Europa League; UEFA Europa Conference League; prediction