Автоматизація електропривода насоса суднової паливної системи - Дрикін, Микола; Drykin, Mykola (My University, 2020)
Об’єм пояснювальної записки становить 93 аркуші, вона містить 4 розділи, 32 рисунки, 3 таблиці, 20 найменувань в списку використаної літератури. Мультимедійна презентація представлена на 12 слайдах. Об’єктом дослідження є перехідні процеси в автоматизованому електроприводі насоса суднової паливної системи. Предметом дослідження є показники якості керування в автоматизованому електроприводі насоса суднової паливної системи. Метою роботи є автоматизація електропривода насоса суднової паливної системи. В роботі автоматизовано електропривод тригвинтового паливоперекачувального насоса А1 3В 63/25-45/6,3Б суднової паливної системи для суднової дизельної установки. Застосовано систему скалярного керування, наведено її функціональну та структурну схеми. В автоматизованому електроприводі насоса суднової паливної системи використано асинхронний двигун АНР180S4 потужністю 22 кВт з частотою обертів 1460 об/хв та перетворювач частоти SINUS PENTA 0038 потужністю 25 кВт. В роботі виконано синтез структури і розрахунок налаштувань регуляторів системи скалярного керування, побудовано графіки перехідних процесів автоматизованого електропривода суднової паливної системи. Отримано основні показники якості керування: перерегулювання – 17 %, час перехідного процесу 0,6 с. Також, в роботі розглянуто основні положення міжнародної конвенції MARPL-73/78.
Дрикін, М. М. Автоматизація електропривода насоса суднової паливної системи = Automation of the electric drive of the pump of marine fuel system : робота магістра ; 141 "Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка" / М. М Дрикін ; наук. кер. І. С. Білюк. – Херсон : ХФ НУК, 2020. – 94 с.
Keywords: автоматизований електропривод; система керування; насос; суднова паливна система; перехідні процеси системи; показники якості керування; 141 "Електроенегетика, електротехніка та електромеханіка"; automated electric drive; control system; pump; marine fuel system; system transients; control quality indicators