Цивільна безпека - Михайлюк, В. О.; Халмурадов, Б. Д. (My University, 2008)
Навчальний посібник призначено для студентів вищих навчальних закладів, котрі вивчають дисципліни “Безпека життєдіяльності” та “Цивільна оборона“ за всіма фахами, а також для викладачів цих дисциплін. У навчальному посібнику наведено загально прийняті підходи, що застосовуються при розробці управлінських рішень щодо забезпечення стійкості території держави, її регіонів, адміністративно територіальних одиниць та об’єктів економіки у надзвичайних ситуаціях, і містяться типові методики виконання студентами практичних та розрахунково-графічних робіт під час опанування дисциплін напрямку “Безпека життєдіяльності”. Він може бути корисним також студентам при виконанні розділу з безпеки життєдіяльності та цивільної оборони в дипломних роботах (проектах) і керівному та командно-начальницького складу аварійно-рятувальних служб об’єктів економіки при підготовці та проведенні відповідних занять з підлеглими.
Михайлюк, В. О. Цивільна безпека : навч. посібник / В. О. Михайлюк, Б. Д. Халмурадов. – Київ : ЦУЛ, 2008. – 158 с. + електрон. копія.
Keywords: цивільний захист; небезпечна ситуація; засоби індивідуального захисту; аналіз небезпек; аварійно-рятувальні роботи