Створення електронного посібника з методики викладання англійської мови: "Методика формування соціокультурної компетенції засобами соцмереж у старшій школі" - Зелінська Анастасія Ігорівна; Zelinska Anastasiia (My University, 2026)
Дипломна робота присвячена теоретичному обґрунтуванню та практичній розробці комплексу вправ для формування соціокультурної компетентності учнів старших класів засобами автентичного контенту соціальних мереж. Основною метою дослідження є виявлення прагматичного дефіциту українських старшокласників у галузі соціолінгвістичної компетентності та розробка методичного інструментарію для його усунення відповідно до дескрипторів CEFR рівнів B1-B2. У роботі здійснено порівняльний аналіз чинних засобів навчання, проведено діагностичне онлайн-опитування 50 учнів 10-11 класів загальноосвітніх шкіл України та зіставлено його результати з міжнародними стандартами мовної освіти. На основі виявлених дефіцитів розроблено комплекс із п’яти тем, інтерактивні вправи яких побудовані за моделлю PPP (Presentation - Practice - Production) та за допомогою інтегрованих з автентичним контентом платформ YouTube, TikTok і Threads. Практичним результатом роботи є також інтерактивна навчальна платформа SocioLearn, розроблена як цифровий інструмент для реалізації вправ у навчальному процесі.
Creating the electronic manual on the English teaching methodology: "Methodology of forming socio-cultural competence using social networks in high school"
Зелінська, А. І. Створення електронного посібника з методики викладання англійської мови: "Методика формування соціокультурної компетенції засобами соцмереж у старшій школі" = Creating the electronic manual on the English teaching methodology: "Methodology of forming socio-cultural competence using social networks in high school" : бакалаврська робота ; спец. 035 "Філологія" / А. І. Зелінська ; наук. кер. Н. С. Мочалова. – Миколаїв : НУК, 2026. – 101 с.
Keywords: соціокультурна компетентність; соціальні мережі; старша школа; англійська мова; CEFR; автентичний контент; socio-cultural competence; social media; high school; English language; authentic content; 035 "Філологія"