Організація і методика обліку та аналізу адміністративних витрат на базі підприємства ТОВ СП “НІБУЛОН” - Максимішин, Олексій Миколайович; Maksymishyn, Oleksii Mykolaiovych (My University, 2022)
«Організація і методика обліку та аналізу адміністративних витрат на базі підприємства ТОВ СП – НІБУЛОН‖» Кваліфікаційна робота на здобуття другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 071 «Облік і оподаткування». Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова. Миколаїв, 2022 р. Обсяг роботи: 67 стор., 16 табл., 2 формули, 49 використаних джерел. Актуальність теми роботи: оптимізація обліку адміністративних витрат підприємства з метою ефективної економії витрат та максимізації прибутку. Мета роботи: обґрунтування теоретичних положень і практичних рекомендацій щодо удосконалення інформаційного забезпечення процесу управління адміністративними витратами на окремо взятому підприємстві в аспекті бухгалтерського обліку, включаючи синтетичний та аналітичний облік із застосуванням актуальних регламентованих нормативних первинних документів ведення обліку адміністративних витрат. Завдання роботи: -розглянути законодавчо-нормативні акти, які регулюють бухгалтерський облік адміністративних витрат; -з’ясувати основні складові облікової політики щодо формування адміністративних витрат, які мають бути розкриті в обліковій політиці підприємства; -описати особливості документального оформлення операцій з формування фінансового результату підприємства; -встановити особливості синтетичного та аналітичного обліку формування адміністративних витрат; -охарактеризувати законодавчо-нормативну базу з обліку і аудиту адміністративних витрат; -дати організаційно-економічну характеристику ТОВ СП – "НІБУЛОН"; проаналізувати фінансовий стан ТОВ СП –"НІБУЛОН"; -перевірити організацію адміністративних витрат на ТОВ СП –"НІБУЛОН"; Предмет дослідження – питання знаходження шляхів вдосконалення ведення бухгалтерського обліку адміністративних витрат, покращення фінансового стану ТОВ СП –"НІБУЛОН". Об‘єкт дослідження – система бухгалтерського обліку та процес бухгалтерського обліку адміністративних витрат підприємства ТОВ СП – "НІБУЛОН".
Максимішин, О. М. Організація і методика обліку та аналізу адміністративних витрат на базі підприємства ТОВ СП “НІБУЛОН” = Organization and methods of accounting and analysis of administrative expenses on the basis of the enterprise LLC JV "NIBULON" : магістерська робота ; спец. 071 "Облік і оподаткування" / О. М. Максимішин ; наук. кер. М. М. Бабич. – Миколаїв : НУК, 2022. – 67 с.
Keywords: адміністративні витрати; ефективна економія; максимізація прибутку; синтетичний та аналітичний облік; 071 "Облік і оподаткування"; administrative expenses; effective savings; profit maximization; synthetic and analytical accounting