Підводна археологія північного Причорномор'я. Стан та перспективи розвитку - Ієвлев, М. М.; Чубенко, О. В.; Блінцов, В. С.; Надточий, А. В. (My University, 2019)
Монографія присвячена проблемам виявлення пам'яток археології, які знаходяться під водами Чорного моря, його лиманів, річок та водосховищ. Викладено історію розвитку Чорного моря у пізньому голоцені, динаміку розвитку прибрежної смуги північного Причорномор'я протягом 4-х тисяч років. Розглянуто перспективи розвитку підводних археологічних досліджень на основі застосування засобів підводної робототехніки. Для науковців, аспірантів та студентів вищих навчальних закладів, які працюють у галузі підводної археології та проектного менеджменту.
Підводна археологія північного Причорномор'я. Стан та перспективи розвитку : монографія / М. М. Ієвлев, О. В. Чубенко, В. С. Блінцов, А. В. Надточий. – Миколаїв : НУК, 2019. – 336 с.
Keywords: археологічна експедиція; археологічні роботи; підводна археологія; морська робототехніка; проектний менеджмент; управління проектами роботизації