Зниження високочастотних кондуктивних електромагнітних завад в пропульсивних електроустановках суден з частотно-регульованими асинхронними електроприводами - Козлов Максим Олегович; Kozlov M. O. (My University, 2025)
Дисертація на здобуття наукового ступеня доктора філософії за спеціальністю 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка». – Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова, Миколаїв, 2025 р. Метою дисертаційної роботи є підвищення якості електроенергії в пропульсивних електроустановках з частотно-регульованими асинхронними електроприводами на базі перетворювачів частоти зі ШІМ автономними інверторами напруги шляхом розвитку теоретичних основ побудови ефективних засобів для зниження повною мірою синфазних і диференційних складових високочастотних електромагнітних завад.
Mitigation of High-Frequency Conducted Electromagnetic Interference in Ship Propulsion Electric Systems with Variable-Frequency Induction Motor Drives
Козлов, М. О. Зниження високочастотних кондуктивних електромагнітних завад в пропульсивних електроустановках суден з частотно-регульованими асинхронними електроприводами = Mitigation of High-Frequency Conducted Electromagnetic Interference in Ship Propulsion Electric Systems with Variable-Frequency Induction Motor Drives : дис. … д-ра філос. : 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» / М. О. Козлов ; наук. кер. Д. О. Жук ; НУК. – Миколаїв, 2025. – 213 с.
Keywords: суднова електроенергетична система; електромагнітна сумісність; якість електроенергії; напівпровідниковий перетворювач; перетворювач частоти; інвертор напруги; широтно-імпульсна модуляція; асинхронний двигун; високочастотні електромагнітні завади; синфазна напруга; частотно-регульований асинхронний електропривод; імітаційне моделювання; фільтр; ship electric power system; electromagnetic compatibility; electric power quality; semiconductor converter; frequency converter; voltage inverter; pulse-width modulation; induction motor; high-frequency electromagnetic interference; common-mode voltage; variable-frequency induction drive; simulation modeling; filter