Управління капіталом сільськогосподарського підприємства та шляхи його вдосконалення - Бондаренко Т. В.; Bondarenko T. V. (My University, 2025)
Бондаренко Т. В. Управління капіталом сільськогосподарського підприємства та шляхи його вдосконалення. – Херсонський навчально-науковий інститут Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова, 2025. – Рукопис. У роботі здійснено теоретичне дослідження сутності фінансового капіталу підприємства як економічної категорії та визначено його роль у забезпеченні ефективної господарської діяльності. Розкрито основні ознаки та функції капіталу, охарактеризовано етапи управління капіталом підприємства, зокрема процеси його залучення, формування та використання. Особливу увагу приділено джерелам формування власного капіталу та специфіці його функціонування в умовах ринкової економіки. Проведено комплексний аналіз капіталу фермерського господарства «Агрохолдинг 2007». Надано загальну характеристику підприємства, здійснено оцінку його фінансового стану, проаналізовано динаміку, склад і структуру капіталу, а також ефективність та інтенсивність його використання. Отримані результати дозволили виявити проблемні аспекти управління капіталом і визначити напрями його вдосконалення. На основі проведеного аналізу обґрунтовано напрями удосконалення управління капіталом підприємства, зокрема оптимізацію співвідношення власного та залученого капіталу. Досліджено вплив оптимізації структури капіталу на фінансовий стан підприємства та доведено її значення для підвищення фінансової стійкості, платоспроможності й ефективності діяльності підприємства.
Capital management of an agricultural enterprise and ways of its improvement
Бондаренко, Т. В. Управління капіталом сільськогосподарського підприємства та шляхи його вдосконалення = Capital management of an agricultural enterprise and ways of its improvement : магістерська робота ; спец. 076 "Підприємництво та торгівля" / Т. В. Бондаренко ; наук. кер. Н. Г. Ревенко. – Херсон : ХННІ НУК, 2025. – 114 с.
Keywords: капітал підприємства; фінансовий капітал; управління капіталом; структура капіталу; власний капітал; залучений капітал; фінансовий стан; ефективність використання капіталу; аграрне підприємство; 076 "Підприємництво та торгівля"; enterprise capital; financial capital; capital management; capital structure; own capital; borrowed capital; financial condition; efficiency of capital use; agricultural enterprise