Обгрунтування профілю поверхонь теплопередачі компактних теплообмінних апаратів с заданими масогабаритними показниками у складі енергетичних установок - Кузнецов, В. В.; Kuznetsov, V. V. (My University, 2022)
Представлені результати дослідження конвективного енергообміну при використанні круглих, еліптичних та плоскоовальних труб в якості поверхонь нагріву теплообмінних апаратів енергетичних установок. Показано вплив перерозподілу опорів форми і тертя на ефективність теплопередачі в окремих каналах різної форми. Отримано, для утилізаційних для дизельних та газотурбінних енергетичних установок, використання гладких еліптичних труб призведе до зменшення встановленої поверхні нагріву на 26…31 %, маси поверхні на 16…19 %, об’єму поверхні на 14…18 %, для регенераторів газотурбінних установок зменшення маси складе 12…18 %, об’єму – 12…14 %, для нагрівачів-утилізаторів повітряних турбінних теплоутилізуючих установок використання еліптичних гладких трубних поверхонь нагріву дозволить знизити масу майже на 28 %. При використанні досліджених поверхонь в утилізаційних котлах суднових енергетичних установок підвищення ефективності установки складе до 2,5 %.
Substantiation of the Profile of Heat Transfer Surfaces of Compact Heat Exchangers With Specified Weight-Size Parameters As Part of the Power Plants
Кузнецов, В. В. Обгрунтування профілю поверхонь теплопередачі компактних теплообмінних апаратів с заданими масогабаритними показниками у складі енергетичних установок = Substantiation of the Profile of Heat Transfer Surfaces of Compact Heat Exchangers With Specified Weight-Size Parameters As Part of the Power Plants / В. В. Кузнецов // Матеріали ХIII міжнар. наук.-техн. конф. "Інновації в суднобудуванні та океанотехніці". – Миколаїв : Вид. Торубара В. В., 2022. – С. 189–193.