Прив'язні підводні апарати: сучасні завдання проектування та застосування - Блінцов, О. В. (My University, 2012)
Прив’язні підводні апарати (ППА) зберігають свої провідні позиції на ринку підводно-технічних робіт (ПТР) незважаючи на різке зростання популярності автономних підводних апаратів-роботів. Це обумовлено головною перевагою ППА у порівнянні з іншими видами підводної техніки – отриманням фото-, відео-, гідроакустичної та іншої інформації про підводну обстановку у реальному часі.
Блінцов, О. В. Прив'язні підводні апарати: сучасні завдання проектування та застосування / О. В. Блінцов // Матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. з міжнар. участю "Підводна техніка і технологія". – Миколаїв : НУК, 2012.
Keywords: прив'язні підводні апарати; автономні підводні апарати-роботи; застосування прив'язних підводних апаратів; концепція створення типорозмірного ряду ППА; проектування підводних апаратів