Аналіз властивостей кривих Безьє для геометричного моделювання обводів технічних об’єктів - Бідніченко О. Г. (My University, 2024)
Розглянуто особливості кривих Безьє, які дають можливість використовувати їх при геометричному моделюванні обводів кривих ліній технічних об’єктів, зокрема турбомашин. Отримано вирази для першої та другої похідних кривої, які використовуються для аналізу якості змодельованих профілів.
Бідніченко, О. Г. Аналіз властивостей кривих Безьє для геометричного моделювання обводів технічних об’єктів / О. Г. Бідніченко // Матеріали ХІІІ міжнар. наук.-практ. конф. "Прикладна геометрія, інженерна графіка та об’єкти інтелектуальної власності". – Київ : КПІ ім. І. Сікорського, 2024. – Вип. 13. – С. 41–43.
Keywords: крива Безьє; геометричне моделювання; похідна; криві обводів турбомашин