Удосконалення регресійного рівняння для оцінювання розміру програмного забезпечення Інтернет-магазинів, розроблених мовою Java на базі мікросервісної архітектури, та розробка програми для його реалізації - Ковальчук, В. І.; Kovalchuk, Volodymyr (My University, 2020)
Кваліфікаційна робота на здобуття освітнього рівня магістра зі спеціальності 121 – «Інженерія програмного забезпечення». Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова. Миколаїв, 2020 р. Обсяг роботи: 104 стор., 22 таблиці, 21 рисунок, 18 використаних джерел, 5 додатків. Актуальність теми: отримання ефективної системи оцінювання розміру програмного забезпечення в даний час є важливим завданням, що вимагає удосконалення існуючих методів. Адже саме ефективність оцінювання розміру програм може стати основою для успіху або невдачі проектів на ранніх етапах розробки. Мета і завдання дослідження. Метою даної роботи є підвищення достовірності оцінювання розміру програмного забезпечення Інтернет-магазинів, розроблених з використанням мови Java та мікросервісів. Реалізація мети включає задачі: аналіз існуючих методів та моделей оцінювання розміру програмного забезпечення; удосконалення регресійного рівняння; розробку програми для його реалізації. Об’єкт дослідження: процес оцінювання розміру програмного забезпечення Інтернет-магазинів, розроблених з використанням Java та мікросервісів. Предмет дослідження: рівняння регресії для оцінювання розміру програмного забезпечення Інтернет-магазинів, розроблених з використанням мови Java та мікросервісів. Методи дослідження: теорії ймовірності, математичної статистики та регресійного аналізу. Наукова новизна одержаних результатів полягає в удосконаленні рівняння регресії для оцінювання розміру програмного забезпечення Інтернет-магазинів, розроблених з використанням мови Java та мікросервісів, що дозволило отримати більш точну оцінку розміру ПЗ. Практичне значення одержаних результатів: ПЗ для оцінювання розміру програмного забезпечення Інтернет-магазинів, розроблених з використанням мови Java та мікросервісів, яке розроблене в рамках кваліфікаційної роботи, дозволяє автоматизувати та, відповідно, знизити трудомісткість розрахункових робіт. Апробація результатів досліджень: результати досліджень, викладених у роботі, були оприлюднені на VI міжнародній науково-технічній конференції «Комп’ютерне моделювання та оптимізація складних систем» (м. Дніпро, 04.06.11.2020).
Ковальчук, В. І. Удосконалення регресійного рівняння для оцінювання розміру програмного забезпечення Інтернет-магазинів, розроблених мовою Java на базі мікросервісної архітектури, та розробка програми для його реалізації = Improving the regression equation to estimate the size of software of online stores developed in Java on the basis of microservice architecture, and developing the software for its implementation : магістерська робота ; спец. 121 “Інженерія програмного забезпечення“ / В. І. Ковальчук ; наук. кер. Л. О. Латанська. – Миколаїв : НУК, 2020. – 105 с.
Keywords: нелінійне регресійне рівняння; оцінювання розміру; мікросервісна архітектура; Інтернет-магазини; 121 “Інженерія програмного забезпечення“; nonlinear regression equation; size estimation; microservice architecture; online stores