Лабораторний блок живлення - Савченко Олег Валерійович; Білюк Іван Сергійович; Слободян Сергій Олегович; Зубарев Анатолій Анатолійович; Шарейко Дмитро Юрійович; Фоменко Андрій Миколайович; Ольшевський Сергій Іванович; Гаврилов Сергій Олексійович; Майборода Олександр Валерійович; Ставинський Ростислав Андрійович; Оружак Ірина Василівна (My University, 2022)
Лабораторний блок живлення, що містить принципову схему, на якій розташовані мікросхема, схеми входу і виходу сигналів, які побудовані за допомогою діодних мостів і фільтрів з електролітними та плівковими ємностями, транзисторні ключі, трансформатор живлення на феритовому тороїдальному магнітопроводі, кнопки керування, мікроконтролер Atmega16, символьний дисплей, кварцовий резонатор та таймер з реле, що обмежує пусковий струм, енкриментальний енкодер, аналоговий датчик температури, який відрізняється тим, що в схему додано польовий транзистор, який має більшу потужність.
Пат. 150126 Україна. Лабораторний блок живлення / О. В. Савченко, І. С. Білюк, С. О. Слободян, А. А. Зубарев, Д. Ю. Шарейко, А. М. Фоменко, С. І. Ольшевський, С. О. Гаврилов, О. В. Майборода, Р. А. Ставинський, І. В. Оружак (Україна). – Заявл. 29.06.2021 ; опубл. 05.01.2022, Бюл. №1.
Keywords: імпульсний блок живлення; тороїдальний трансформатор; мікроконтролер; символьний дисплей; енкрементальний енкодер