Удосконалення рівняння регресії для оцінювання тривалості виконання робіт з розробки веб-застосунків з використанням методології Agile та розробка програми для її реалізації - Федоров, Максим Ігорович; Fedorov, Maksym Ihorovych (My University, 2020)
Кваліфікаційна робота на здобуття освітнього рівня магістра зі спеціальності 121 – «Інженерія програмного забезпечення». Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова. Миколаїв, 2020 р. Обсяг роботи: 96 стор., 11 табл., 16 рис., 23 використаних джерела, 5 додатків. Актуальність теми роботи полягає в тому, що оцінювання тривалості виконання робіт з розробки веб-застосунків з використанням методології Agile, є актуальною задачею, виходячи з такої популярності використанням методології Agile. Мета та завдання дослідження: підвищення достовірності оцінювання тривалості виконання робіт з розробки веб-застосунків з використанням методології Agile. Об’єкт дослідження: процес оцінювання тривалості виконання робіт з розробки веб-застосунків з використанням методології Agile. Предмет дослідження: рівняння регресії для оцінювання тривалості виконання робіт з розробки веб-застосунків з використанням методології Agile. Методи дослідження: методи теорії ймовірностей та математичної статистики, регресійного аналізу, об’єктно-орієнтованого програмування. Наукова новизна одержаних результатів: удосконалено рівняння регресії для оцінювання тривалості виконання робіт з розробки вебзастосунків з використанням методології Agile за рахунок застосування нормалізуючого перетворення на основі десяткового логарифму, що дозволило підвищити достовірність оцінювання тривалості виконання робіт з розробки веб-застосунків з використанням методології Agile в порівнянні з існуючими моделями COCOMO та ISBSG. Практичне значення одержаних результатів: програма для оцінювання тривалості виконання робіт з розробки веб-застосунків з використанням методології Agile. Апробація результатів досліджень: основні положення і результати досліджень, що викладені у кваліфікаційній роботі, пройшли апробацію на Всеукраїнській науково-практичній Інтернет-конференції «Інформаційні технології: моделі, алгоритми, системи» (м. Миколаїв, 26–28 жовтня 2020 р.). Публікації: Основні результати кваліфікаційної роботи викладено у 1 науковій праці – матеріалах конференції.
Федоров, М. І. Удосконалення рівняння регресії для оцінювання тривалості виконання робіт з розробки веб-застосунків з використанням методології Agile та розробка програми для її реалізації = Improving the regression equation for estimating the development duration of web applications using Agile methodology and developing the software for its implementation : магістерська робота ; спец. 121 “Інженерія програмного забезпечення“ / М. І. Федоров ; наук. кер. Т. А. Фаріонова. – Миколаїв : НУК, 2020. – 97 с.
Keywords: рівняння регресії; нелінійна регресія; нормалізуюче перетворення; десятковий логарифм; методологія Agile; 121 “Інженерія програмного забезпечення“; regression equation; nonlinear regression; normalizing transformation; decimal logarithm; Agile methodology