Розрахунок допоміжного суднового двигуна 9ЧН 23/30 (MAN 9L23/30H) - Пшеничний Р. В. (My University, 2023)
В кваліфікаційній роботі наведені результати розрахунку суднового двигуна внутрішнього згоряння, потужністю 1215 кВт та 750 хв-1. В якості базового був обраний двигун 9ЧН 23/30 (MAN 9L23/30H). В роботі виконані розрахунки робочого циклу двигуна, динамічних навантажень, а також спроектований турбокомпресор. Розраховані основні системи двигуна та їх елементи. Наведені заходи щодо забезпечення охорони праці. Кваліфікаційна робота виконана українською мовою на 80 сторінках розрахунково-пояснювальної записки. Використано 10 джерел. Графічна частина представлена на 4 кресленнях формату А1.
Пшеничний, Р. В. Розрахунок допоміжного суднового двигуна 9ЧН 23/30 (MAN 9L23/30H) : бакалаврська робота ; спец. 142 ''Енергетичне машинобудування'' / Р. В. Пшеничний ; наук. кер. О. А. Гогоренко. – Миколаїв : НУК, 2023. – 78 с.
Keywords: двигун внутрішнього згоряння; робочий цикл; турбокомпресор; ефективні показники; паливна система; масляна система; система охолодження; система повітропостачання та газовідводу; internal combustion engine; operating cycle; turbocharger; efficiency; fuel system; oil system; cooling system; air supply and exhaust system