Розробка вдосконаленої конструкції розподільчого валу для 4-тактного газового двигуна потужністю 720 кВт - Моренець С. В. (My University, 2023)
В кваліфікаційній роботі ''Розробка вдосконаленої конструкції розподільчого валу для 4-тактного газового двигуна потужністю 720 кВт. Двигун-прототип: 6ГЧН25/34'' приведений опис конструкції двигуна - прототипу 6ГЧН25/34, виконані розрахунки робочого процесу, теплового балансу та динаміки двигуна, проведений аналіз конструкцій механізмів газорозподілу ДВЗ, обґрунтована покращена конструкція розподільчого валу, яка забезпечує його надійну роботу, ремонтопридатність, технологічність, зручність обслуговування та мінімальні витрати на його виготовлення. В графічній частині роботи виконані складальне креслення двигуна, розподільчого валу та робочі креслення секцій розподільчого валу, індикаторна діаграма та діаграми сил, що діють в КШМ.
Моренець, С. В. Розробка вдосконаленої конструкції розподільчого валу для 4-тактного газового двигуна потужністю 720 кВт : магістерська робота ; спец. 131 ''Прикладна механіка'' / С. В. Моренець ; наук. кер. В. В. Нестеренко. – Первомайськ : ПННІ НУК, 2023. – 64 с.
Keywords: газовий двигун; робочий процес; індикаторна діаграма; діаграми сил; тепловий баланс; механізм газорозподілу; вал розподільчий; 131 ''Прикладна механіка''; gas engine; working process; indicator diagram; force diagrams; heat balance; gas distribution mechanism; camshaft