Розробка системи теплопостачання двоповерхової пекарні з вбудованим магазином площею 400 м2 в м. Миколаєві - Плужник Яна Валеріївна (My University, 2025)
У кваліфікаційній роботі розроблено систему водяного опалення та припливно-витяжної вентиляції для двоповерхової пекарні з вбудованим магазином площею 400 м2 в умовах помірного клімату. На основі теплотехнічного аналізу огороджувальних конструкцій та розрахунків теплових втрат визначено теплове навантаження на систему. Запропоновано схему опалення з верхньою і нижньою розводкою трубопроводів, підібрано радіатори, насосне та допоміжне обладнання. Розроблено трьохгілкову систему механічної вентиляції з місцевими Робота відповідає вимогам сучасного енергоефективного будівництва та може бути використана для аналогічних об’єктів харчової промисловості.
Development of a system of heat supply of a two-storey bakery with a built-in store of 400 m2 in Mykolaiv city
Плужник, Я. В. Розробка системи теплопостачання двоповерхової пекарні з вбудованим магазином площею 400 м2 в м. Миколаєві = Development of a system of heat supply of a two-storey bakery with a built-in store of 400 m2 in Mykolaiv city : бакалаврська робота ; спец. 144 "Теплоенергетика" / Я. В. Плужник ; наук. кер. Ю. О. Шаповалов. – Миколаїв : НУК, 2025. – 79 с.
Keywords: пекарня; водяне опалення; вентиляція; теплові втрати; калорифер; циркуляційний насос; тепловий баланс; енергоефективність; Bakery; water heating; ventilation; heat loss; calorifier; circulation pump; thermal balance; energy efficiency; 144 "Теплоенергетика"