Економічна інтеграція. Інструмент посилення конкурентоспроможності невеликих підприємств - Парсяк, Володимир Никифорович; Дибач, Інна Леонідівна (My University, 2012)
Монографія є результатом досліджень, виконаних у лабораторії «Економічні проблеми розвитку малого (середнього) бізнесу» НУК. В роботі визначено економічну сутність невеликих підприємств та ідентифіковано критерії віднесення до зазначеної категорії. Уточнено визначення термінів «конкуренція», «конкурентоспроможність» та «економічна інтеграція». Розроблено методичний підхід до оцінки конкурентоспроможності невеликого підприємства, що є основною передумовою прийняття рішення про його економічну інтеграцію. Запропоновано теоретичні засади її застосування невеликими операторами з метою посилення їх конкурентоспроможності. Визначено теоретичні основи оцінювання наслідків реалізованих заходів, які дозволяють врахувати специфіку інтеграційних процесів невеликих підприємств. Монографія розрахована на широке коло читачів — власників та менеджерів невеликих підприємств, наукових працівників, викладачів ВУЗів, аспірантів та студентів.
Парсяк, В. Н. Економічна інтеграція. Інструмент посилення конкурентоспроможності невеликих підприємств : монографія / В. Н. Парсяк, І. Л. Дибач. - Миколаїв : вид-во Торубари О. С., 2010. - 172 с.
Keywords: економічна інтеграція; конкурентоспроможність підприємств; невеликі підприємства; монографія; економічні проблеми; розвиток; малий бізнес; середній бізнес; конкуренція