Оптимальні характеристики грунтових теплообмінників для теплонасосних систем опалення - Безродний, М. К.; Притула, Н. О.; Bezrodnyi, Mykhailo K.; Prytula, Natalia О. (My University, 2016)
Анотація. Визначено раціональні співвідношення між характеристиками горизонтального/вертикального ґрунтового теплообмінника (ГТО/ВГТО), таких, як довжина труби одного контуру/глибина свердловини, діаметра труби, швидкості руху теплоносія в нижньому контурі теплонасосної системи (ТНС) в залежності від умов роботи ГТО/ВГТО (інтенсивність відбору теплоти від ґрунту) та ТНС (температури верхнього та нижнього джерела теплоти). Дані характеристики повинні забезпечити оптимальну швидкість теплоносія в нижньому контурі ТНС, що дозволить отримати мінімальні питомі витрати електроенергії на ТНС теплопостачання в цілому.
Безродний, М. К. Оптимальні характеристики грунтових теплообмінників для теплонасосних систем опалення = Optimal characteristics of ground heat exchangers for heat pump heating systems / М. К. Безродний, Н. О. Притула // Зб. наук. пр. НУК. – Миколаїв : НУК, 2016. – № 1 (463). – С. 47–55.
Keywords: тепловий насос; горизонтальний/вертикальний ґрунтовий теплообмінник; низькотемпературна система опалення; мінімальні питомі затрати зовнішньої енергії; тепловой насос; горизонтальный/вертикальный грунтовой теплообменник; низкотемпературная система отопления; минимальные удельные затраты внешней энергии; heat pump; horizontal/vertical ground heat exchanger; low temperature heating system; minimum unit cost of external energy