Удосконалення однофакторної регресійної моделі для оцінювання кількості дефектів програмного забезпечення та розробка програми для її реалізації - Пушкін, Олександр Сергійович; Pushkin, Oleksandr Serhiiovych (My University, 2020)
Кваліфікаційна робота на здобуття освітнього рівня магістра зі спеціальності 121 – «Інженерія програмного забезпечення». Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова. Миколаїв, 2020 р. Обсяг роботи: 104 стор., 14 табл., 19 рис., 29 використаних джерел, 5 додатків. Актуальність теми роботи: підвищення достовірності оцінювання кількості дефектів ПЗ в залежності від його розміру є важливим завданням, яке потребує удосконалення існуючої регресійної моделі, оскільки існуючі апріорні моделі є або недостовірними або не досить точними. Мета та завдання дослідження: підвищення достовірності оцінювання кількості дефектів ПЗ в залежності від його розміру. Об’єкт дослідження: процес оцінювання кількісті дефектів ПЗ. Предмет дослідження: однофакторна регресійна модель для оцінювання кількості дефектів ПЗ. Методи дослідження: методи теорії ймовірностей та математичної статистики, математичного моделювання, регресійного аналізу, об’єктноорієнтованого програмування. Наукова новизна одержаних результатів: удосконалено однофакторну регресійну модель для оцінювання кількості дефектів ПЗ за рахунок використання нормалізуючого перетворення на основі десяткового логарифму, що дає змогу отримати більш точну оцінку кількості дефектів ПЗ в порівнянні з існуючими моделями. Практичне значення одержаних результатів: програма для оцінювання кількості дефектів ПЗ. Апробація результатів досліджень: основні положення і результати досліджень, викладені у кваліфікаційній роботі, пройшли апробацію на ІІІ Всеукраїнській науково-практичній інтернет-конференції студентів, аспірантів та молодих вчених за тематикою «Сучасні комп’ютерні системи та мережі в управлінні» (м. Херсон, 30 листопада 2020 р.). Публікації: основні результати кваліфікаційної роботи викладено у 1 науковій праці – матеріалах конференції.
Пушкін, О. С. Удосконалення однофакторної регресійної моделі для оцінювання кількості дефектів програмного забезпечення та розробка програми для її реалізації = Improvement of the univariate regression model for estimating the number of software defects and developing the software for its implementation : магістерська робота ; спец. 121 “Інженерія програмного забезпечення“ / О. С. Пушкін ; наук. кер. Л. М. Макарова. – Миколаїв : НУК, 2020. – 105 с.
Keywords: регресійна модель; нелінійна регресія; нормалізуюче перетворення; кількість дефектів ПЗ; достовірність оцінювання; 121 “Інженерія програмного забезпечення“; regression model; nonlinear regression; normalizing transformation; the number of software defects; reliability of estimating