Інклюзивність і життєстійкість: важливі орієнтири університетських бібліотек - Молчанова С. А.; Мацей О. О. (My University, 2025)
У статті розглянуто стратегічні напрями розвитку університетської бібліотеки, засновані на впровадженні принципів інклюзивності та формуванні життєстійкості академічної спільноти. Особливу увагу приділено досвіду Наукової бібліотеки Хмельницького національного університету у сфері підтримки ментального здоров’я здобувачів вищої освіти. Наведено приклад проєктної діяльності книгозбірні, спрямованої на створення інклюзивного креативного простору для підтримки студентів із вразливих груп, зокрема тих, хто ментально чи фізично постраждав унаслідок війни.
Молчанова, С. А. Інклюзивність і життєстійкість: важливі орієнтири університетських бібліотек / С. А. Молчанова, О. О. Мацей // Матеріали всеукр. наук.-практ. конф. "Університетська бібліотека: сучасний формат освітньо-наукової діяльності в період глобальних викликів". – Миколаїв : НУК, 2025. – Препр.
Keywords: Інклюзивність; життєстійкість; безбар’єрність; ментальне здоров’я; вразливі групи; психологічна підтримка; культурно-мистецький інклюзивний проєкт; Наукова бібліотека Хмельницького національного університету; inclusivity; resilience; accessibility; mental health; vulnerable groups; psychological support; cultural and artistic inclusive project; Scientific Library of Khmelnytskyi National University