Використання загальних та емпіричних методів наукового пізнання у суднобудуванні - Патлайчук, О. В.; Мартиченко, Я. О.; Шпорчук, Д. М.; Patlaichuk, O. V.; Martichenko, Y. A.; Shporchuk, D. M. (My University, 2016)
Розглянуто існуючі методи наукового пізнання – універсальні (аналіз, синтез, абстрагування, узагальнення, індукція, дедукція, аналогія, моделювання) та емпіричні наукові (емпіричне знання, спостереження, опис, вимірювання, експеримент) стосовно їх застосування в інженерній діяльності. Проаналізовано використання цих методів у теоретичному дослідженні та практичному вирішенні питань суднобудування. Встановлено, що правильний вибір методів дослідження і пізнання є головним в роботі науковця та сприяє спеціалізації науково-пізнавального процесу, створюючи умови розвитку суднобудівельної галузі
The general and empirical methods of scientific knowledge in shipbuilding
Патлайчук, О. В. Використання загальних та емпіричних методів наукового пізнання у суднобудуванні = The general and empirical methods of scientific knowledge in shipbuilding / О. В. Патлайчук,Я. О. Мартиченко, Д. М. Шпорчук // Гуманіт. вісн. НУК. – Миколаїв : НУК, 2016. – Вип. 9. – С. 229–239.
Keywords: наукове пізнання; суднобудування; метод; наука; теорія; дослідження; scientific cognition; shipbuilding; method; science; theory; study