Математична модель динаміки гнучкого зв’язку морської прив’язної системи з урахуванням впливу кручення гнучкого зв’язку на його силу розтягування - Трунін, К. С.; Trunin, Kostiantyn S. (My University, 2021)
Важливою характеристикою гнучкого зв’язку (ГЗ) є опір крученню, яке виникає від процесу набігання на блок і вигину на блоці, і яке необхідно враховувати в умовах експлуатації. Запропоновано метод визначення векторів узагальнених сил кручення ГЗ. Досліджено вплив від кручення ГЗ на його силу розтягування на конкретних прикладах, у ряді випадків кручення ГЗ помітним чином впливає на характер руху ППС в цілому. Тема розробки ММ динаміки МПС з урахуванням впливу кручення є важливою і актульною.
Трунін, К. С. Математична модель динаміки гнучкого зв’язку морської прив’язної системи з урахуванням впливу кручення гнучкого зв’язку на його силу розтягування = The mathematical model of flexible link marine tethered system dynamic’s with account of torsion to it tensile force / К. С. Трунін // Матеріали XII міжнар. наук.-техн. конф. "Інновації в суднобудуванні та океанотехніці". – Миколаїв : НУК, 2021. – С. 115–119.
Keywords: гнучкий зв’язок (ГЗ); морська прив’язна система (МПС); підводна буксируєма система (ПБС); математичні моделі (ММ) динаміки ГЗ МПС та МПС з ГЗ; метод визначення векторів узагальнених сил кручення ГЗ; жорсткість кручення (ЖК); Flexible Link (FL); Marine Tethered Systems (MTS); Underwater Tethered Systems (UTS); mathematical (MM) models of FL MTS and MTS with FL dynamics; method of calculation of vectors of generalized of forces of bend of FL; rigidity in bending (RB) of FL