Розроблення інформаційної підсистеми голосового управління для розпізнавання мовних команд у медичній сфері - Трибрат Денис Андрійович (My University, 2025)
Бакалаврська робота на тему «Розробка інформаційної підсистеми голосового управління для розпізнавання мовних команд у медичній сфері» присвячена аналізу існуючих методів розпізнавання мовлення, оцінці методів розпізнавання та вибору найбільш адекватного для побудови підсистеми розпізнавання. Виконано аналіз методів розпізнавання: штучно-нейронної мережі, прихованих моделей Маркова, спектрально-часовий, формантний та безпосередньо за реалізацією. За експертною оцінкою було обрано формантний метод як найбільш адекватний щодо вимог підсистеми розпізнавання. У роботі було розроблено концепцію підсистеми та сформульовані вимоги до підсистеми голосового керування. Ключовими було обрано вимоги гнучкості, масштабованості та низьку потребу до ресурсів. Також у роботі виконані розділи охорони праці. Бакалаврська робота викладена на 115 сторінках друкованого тексту, містить 19 рисунків, 12 таблиць, 3 додатки та список використаних джерел з 7 найменувань. Робота виконана українською мовою.
Development of an information subsystem of voice control for recognition of speech commands in the medical field
Трибрат, Д. А. Розробка інформаційної підсистеми голосового управління для розпізнавання мовних команд у медичній сфері = Development of an information subsystem of voice control for recognition of speech commands in the medical field : бакалаврська робота ; спец. 122 "Комп'ютерні науки" / Д. А. Трибрат ; наук. кер. О. І. Меліксетов. – Миколаїв : НУК, 2025. – 111 с.
Keywords: голосове керування; медична сфера; нейронні мережі; модель Маркова; voice control; medical field; neural networks; Markov model; 122 "Комп'ютерні науки"