Походження поняття «демократія» та його трансформація у сучасному світі - Щербакова, Є. Є.; Гончарова, О. О.; Shcherbakova, Elizaveta; Щербакова, Е. Е. (Миколаїв: НУК, 2022)
У даній статті розглянуто поняття демократії. Визначено походження та становлення демократії в минулому та сучасному суспільстві, її особливості та головні принципи, розглянута сукупність змін і трансформацій демократії, які прослідковуються в історичному часі.
Щербакова, Є. Є. Походження поняття «демократія» та його трансформація у сучасному світі = Evgenivna The origin of the concept of "democracy" and its transformation in the modern world / Є. Є. Щербакова, О. О. Гончарова // Матеріали ІІІ всеукр. студ. наук.-практ. конф. "Філософські та культурологічні проблеми людства очима студентства. – Миколаїв : НУК, 2020. – С. 318–321.
Keywords: демократія; Давня Греція; сучасний світ; управління; democracy; Ancient Greece; modern world; governance; демократия; Древняя Греция; современный мир; управление