Аналіз проблеми екологічної безпеки Миколаївського міського полігону ТПВ

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2012

Автори

Благодатний, В. В.
Гурець, Н. В.

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Проблема екологічної безпеки полігонів твердих побутових відходів залишається однією з найважливіших проблем для багатьох міст України. Основними факторами негативного впливу полігонів ТПВ є утворення фільтрату при випадінні та інфільтрації атмосферних опадів, ущільнення відходів, стік забрудненого фільтрату на рельєф місцевості та його просочування у ґрунти, потрапляння фільтрату у горизонти ґрунтових та підземних вод безпосередньо під полігоном, змивання забруднень з ґрунтів у районі полігонів під час дощів та танення снігу та перенос їх тимчасовими водотоками, перенос вітром пилу та продуктів згоряння відходів, викиди продуктів спалювання палива від ДВЗ транспортних засобів та механізмів.

Опис

Благодатний, В. В., Гурець, Н. В. Аналіз проблеми екологічної безпеки Миколаївського міського полігону ТПВ / В. В. Благодатний, Н. В. Гурець // Матеріали III Міжнар. наук.-техн. конф. "Інновації в суднобудуванні та океанотехніці". – Миколаїв : НУК, 2012.

Ключові слова

екологічна безпека, тверді побутові відходи, забруднення ґрунтів, полігон побутових відходів, екологічний вплив полігону

Бібліографічний опис