Навчально-методичні матеріали (ФіК)

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 15 з 15
  • Документ
    Ancient philosophy
    (2018) Бойко Любов Михайлівна; Дрожанова Оксана Миколаївна
    Методичні вказівки мають головною метою активізувати самостійну роботу студентів з вивчення теми "Антична філософія", а також спрямовані на розвиток у студентів мовленнєвих навичок, необхідних для спілкування з філософсько-методологічних питань. Призначені для студентів-іноземців усіх спеціальностей і напрямків підготовки, а також для тих, хто бажає поглибити власні знання з англійської мови.
  • Документ
    Філософія науки
    (2018) Яценко Ганна Юріївна; Патлайчук Оксана Віталіївна
    Викладено основну навчальну інформацію з дисципліни "Філософія науки": програму, матеріали лекційних та семінарських занять, літературу для підготовки, тестові завдання для перевірки знань, питання для самоконтролю, теми доповідей, а також вимоги до підготовки реферату, перелік пропонованих тем рефератів та критерії оцінювання, список екзаменаційних питань з даної дисципліни. Призначено для аспірантів та здобувачів наукового ступеня доктора філософії (PhD), а також всіх, хто цікавиться проблемами філософії науки.
  • Документ
    Методичні вказівки для слухачів ІПДО по вивченню дисципліни "Економічна соціологія"
    (2011) Дрожанова, Оксана Миколаївна
    Наведено відомості про методику проведення занять з курсу "Економічна соціологія". Розкрито зміст лекційних і семінарських занять, подано перелік питань до заліку, список рекомендованої літератури і електронних ресурсів з дисципліни
  • Документ
    Курс лекцій з етики й естетики
    (2008) Соболь, Петро Петрович
    Дане видання – одна з дуже небагатьох спроб створити поєднаний курс етики й естетики, як цього вимагає сучасний освітній стандарт. Наведено головні поняття і питання теорії моралі та естетики. Розглянуто особливості предметів етики й естетики, системи категорій і структури обох дисциплін. Детально, сполучаючи теоретичний аналіз із популярним викладом матеріалу, подається хвилююча на сьогодні тема морального й естетичного ставлення людини до природи. Призначено для студентів гуманітарного напрямку навчання і всіх бажаючих.
  • Документ
    Методичні вказівки для проведення занять з курсу "Філософія" (2-й та 3-й навчальні модулі)
    (2008) Щукін, Євген Олександрович; Дрожанова, Оксана Миколаївна; Патлайчук, Оксана Віталіївна
    Наведені відомості про методику проведення занять з курсу "Філософія", яка розроблена відповідно до вимог Болонського процесу. Наводиться зміст структурних елементів другого та третього навчальних модулів, перелік екзаменаційних питань, дається аналіз електронних ресурсів з дисципліни. До кожної навчальної теми надається план лекційного та семінарського занять, перелік питань, які виносяться студентам на самостійну проробку, перелік питань для самоконтролю засвоєння матеріалу лекції, рекомендовані теми рефератів, додаткова література. Методичні вказівки призначені для студентів усіх спеціальностей денної та заочної форм навчання.
  • Документ
    Методичні вказівки та плани семінарських занять з філософії
    (2003) Соболь, Петро Петрович; Дрожанова, Оксана Миколаївна
    У розгорнутому вигляді висвітлюються всі основні теми і питання, призначені для орієнтування студентів при підготовці до семінарських занять з філософії. Особливу увагу приділено можливості інваріантного розгляду проблем, аспектів, ідей, персоналій з огляду на різноманітність підходів і завдань у навчальній літературі. До кожної теми рекомендовані саме такі підручники, які легко можна знайти в бібліотеках, які суттєво розкривають поставлені питання, а також сучасні монографічні праці, статті, тексти класичної спадщини. Надається можливість варіювати проблеми в залежності від власного погляду викладачів, місткості курсу філософії та профілю майбутньої спеціальності студентів. Послідовність розгляду тем та основні питання для розгляду відповідають лекційному курсу. Рекомендовано для студентів денної та заочної форм навчання.
  • Документ
    Методичні вказівки до курсу "Філософські проблеми наукового пізнання"
    (2006) Соболь, Петр Петрович
    У розгорнутому вигляді подані основні теми і питання, призначені для засвоєння студентами при самостійному ознайомлені з філософськими проблемами наукового пізнання.
  • Документ
    Методичні вказівки для проведення занять з курсу "Філософія" (перший навчальний модуль)
    (2007) Щукін, Євген Олександрович; Патлайчук, Оксана Віталіївна; Дрожанова, Оксана Миколаївна
    Наведено відомості з організації проведення занять з курсу "Філософія", розроблені відповідно до вимог Болонського процесу; роз'яснено види і форми контролю успішності та критерії оцінювання знань студентів; розглянуто зміст структурних елементів першого навчального модуля та зразок модульної контрольної роботи. До кожної теми модуля даються плани лекційних та семінарських занять, перелік питань для самостійної роботи та самоконтролю засвоєння матеріалу лекції, рекомендовані теми рефератів і додаткова література. Призначено для студентів денної та заочної форм навчання.
  • Документ
    Модульний контроль знань з курсу "Філософія"
    (2003) Гусаріна, Г. А.; Кисляков, Володимир Павлович
    У вказівках подано основні характеристики перевірочних модулів та наведено можливі варіанти завдань.
  • Документ
    Методичні вказівки для слухачів ІПДО по вивченню дисципліни "Економічна соціологія"
    (2011) Дрожанова, Оксана Миколаївна
    Наведено відомості про методику проведення занять з курсу "Економічна соціологія". Розкрито зміст лекційних і семінарських занять, подано перелік питань до заліку, список рекомендованої літератури і електронних ресурсів з дисципліни. Методичні вказівки призначені для слухачів ІПДО економічних спеціальностей.
  • Документ
    Методичні рекомендації з курсу "Логіка" для семінарських занять
    (2005) Квачов, Анатолій Пилипович
    Дані рекомендації в розгорнутому вигляді висвітлюють усі основні теми і питання, призначені для орієнтування студентів при підготовці до семінарських занять з дисципліни "Логіка".
  • Документ
    Методичні вказівки до курсу "Культурологія" для семінарських занять та самостійної роботи (до 1-го модуля навчальної програми)
    (2005) Дмитрієва, Тетяна Георгіївна
    Методичні вказівки призначені для допомоги студентам в осягненні вузлових питань кожної теми даної дисципліни, охоплюють всі основні проблеми теорії культури, дають можливість орієнтуватися в них. Особлива увага приділялась можливості інваріантного розгляду проблем, аспектів, структур та ідей з огляду на різноманітність точок зору та підходів і нерівномірність актуалізації самої пробле- матики в науковій та учбовій літературі. Кожна тема забезпечена комплексом контрольних питань та тестових завдань, списоком основної літератури та додаткових літературних джерел, які легко можна знайти в бібліотеках і що всебічно розкривають поставленні питання. Призначені для студентів всіх спеціальностей.
  • Документ
    Архаїчна культура праслов'ян та східнослов'янських племен
    (2004) Андрєєва, Наталія Борисівна
    На підставі аналізу культурно-історичного процесу прадавніх часів дається оцінка першоджерел української культури. Призначено для студентів усіх спеціальностей, що вивчають дисципліну "Культурологія", а також "Історія України" та "Філософія" ("Релігієзнавство").
  • Документ
    Скіфська культура
    (2004) Андрєєва, Наталія Борисівна
    На підставі аналізу культурно-історичного процесу прадавніх часів дається оцінка першоджерел скіфської культури. Призначено для студентів усіх спеціальностей, що вивчають дисципліну "Культурологія".
  • Документ
    Методичні рекомендації до курсу ''Релігієзнавство''
    (2005) Ліпіна, Тетяна Валеріївна
    У даній роботі наведено рекомендації щодо підготовки до самостійних робіт, виконання та оформлення рефератів з приблизним планом та літературою до кожної теми. Запропоновані контрольні питання до всього курсу, перелік основної та додаткової літератури з релігієзнавства. Призначено для студентів усіх курсів.