Лінгвокогнітивні засади аналізу галузевих терміносистем як один з елементів курсу "Теорія і практика науково-технічного перекладу"

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2005

Автори

Філіппова, Ніна Михайлівна

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Один з сучасних ефективних напрямків аналізу закономірностей організації галузевих термінологічних систем – це систематичний когнітивний аналіз систем, розробка комплексного опису, який би вимагав екстралінгвістичні і лінгвістичні характеристики даного термінологічного корпусу. Це дозволяє наглядно показати закономірності формування терміносистем та їх ключові функції: упорядкування знань і концепцій, забезпечення передачі і розповсюдження знань, навичок, технологій.

Опис

Філіппова, Н. М. Лінгвокогнітивні засади аналізу галузевих терміносистем як один з елементів курсу "Теорія і практика науково-технічного перекладу" / Н. М. Філіппова // Матеріали всеукр. наук.-практ. конф. "Актуальні проблеми термінології і термінографії: морська і суміжні галузі". – Одеса, 2005. – С. 249–253.

Ключові слова

термін, терміносистема, концепт, концептуальний аналіз, фрейм, a term, terminological system, concept, cognition analysis, frame

Бібліографічний опис