Монографії (АтаЕУ)

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Документ
    ПРОЄКТУВАННЯ ЗАСОБІВ МОРСЬКОЇ РОБОТОТЕХНІКИ НА ОСНОВІ СИСТЕМНОГО ПІДХОДУ
    (Миколаїв "Іліон", 2023) Блінцов Володимир Степанович; Клочков Олександ Павлович; Надточій Віктор Анатолійович; Надточий Анатолій Вікторович; За редакцією доктора технічних наук В.С. Блінцова
    У серії монографій з трьох частин викладено теоретичні основи проектування засобів морської робототехніки на ранніх етапах її розробки, які ґрунтуються на принципах системного підходу та використанні рівнянь існування. Перша частина присвячена проектуванню самохідних прив’язних підводних систем. Надано загальну характеристику системного підходу як методологічної основи для створення такого виду засобів морської техніки. Теоретичні викладки супроводжуються прикладами їх практичного застосування при внутрішньому проектуванні самохідних прив’язних підводних систем. Для наукових співробітників, аспірантів і студентів вищих навчальних закладів та конструкторів, які досліджують, вивчають та проектують засоби морської робототехніки.
  • Документ
    Оперативний розрахунок елементів мікросхем та напівпровідникових приладів
    (Миколаїв "Іліон", 2024) Михаліченко Павло Євгенович; Фролов Олександ Миколайович; Надточий Анатолій Вікторович; Надточій Віктор Анатолійович; Філіпщук Олександ Миколайович; Субботкіна Олена Петрівна; За редакцією доктора технічних наук П.Є. Михаліченко
    У монографії наведено фізичні принципи роботи напівпровідникових приладів, основні формули оперативного розрахунку параметрів та характеристик, а також деякі ефекти, що впливають на працездатність напівпровідникових приладів, деякі залежності для пояснення ефектів, які можна використовувати для розрахунку параметрів. Призначено для широкого кола читачів - студентів старших курсів, аспірантів, інженерно-технічних працівників, викладачів, що займаються вивченням, розробкою, виробництвом і застосуванням електронних виробів.
  • Документ
    Автоматизація керування автономним ненаселеним підводним апаратом з радіобуєм
    (2022) Блінцов В. С.; Сірівчук А. С.; Надточий А. В.; Надточій В. А.
    У монографії викладено загальні відомості про автономні ненаселені підводні апарати, які мають у своєму складі буксирувані радіобуї для оперативного зв’язку з береговим центром керування. Наведено відомості про математичне моделювання системи "автономний ненаселений підводний апарат–кабель-буксир–радіобуй" та описано результати синтезу їх систем автоматичного керування. Для наукових співробітників, спеціалістів, аспірантів та студентів вищих навчальних закладів, які досліджують, проектують та вивчають засоби підводної робототехніки.
  • Документ
    Основи автоматичного керування групою автономних ненаселених підводних апаратів
    (2022) Блінцов В. С.; Алоба Л. Т.; Надточий А. В.; Надточій В. А.
    У монографії викладено загальні відомості про автономні ненаселені підводні апарати, які призначені для групового застосування при виконанні спільних підводних місій пошукового та природоохоронного спрямування. Наведено відомості про способи організації керування групою апаратів та методи дослідження їх систем автоматичного керування. Розглянуті задачі автоматизації керування безекіпажним надводним судном як носієм групи автономних ненаселених підводних апаратів. Для наукових співробітників, спеціалістів, аспірантів та студентів вищих навчальних закладів, які досліджують, проектують та вивчають засоби підводної робототехніки.