До концепції національного проекту «створення морських енергетичних комплексів з водневим циклом»

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2012

Автори

Блінцов, В. С.
Запорожець, Ю. М.
Кудря, С. О.

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Останні роки економіка України знаходиться під тиском зростаючих цін на мпортований природний газ, який використовується переважно хімічною та металургійною галузями, продукція яких постачається переважно на експорт. У цьому сегменті витрачається вдвічі більший обсяг газу, ніж споживається населенням України. При цьому значна його частина використовується для вироблення водню, який використовуються у виробництві аміаку, метанолу, міндобрив, нафтохімічної продукції. Для зменшення залежності вітчизняної економіки від імпорту природного газу вбачається необхідним застосовувати альтернативні способи виробництва водню в промислових масштабах, зокрема, шляхом електролізу води, який також є поширеним і відпрацьованим технологічним процесом.

Опис

Блінцов, В. С., Запорожець, Ю. М., Кудря, С. О. До концепції національного проекту «створення морських енергетичних комплексів з водневим циклом» / В. С. Блінцов, Ю. М. Запорожець, С. О. Кудря // Матеріали ІII Міжнар. наук.-техн. конф. "Інновації в суднобудуванні та океанотехніці". – Миколаїв : НУК, 2012.

Ключові слова

морські енергетичні комплекси, інноваційний проект, технології будування морських бурових платформ, використання енергії, альтернативні способи виробництва водню, електроенергія

Бібліографічний опис