Несинусоїдальність напруги в автономній електроенергетичній системі з керованим фільтрокомпенсуючим пристроєм

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2018

Автори

Жук, О. К.
Жук, Д. О.
Криворучко, Д. В.
Zhuk, A. K.
Zhuk, D. A.
Krivoruchko, D. V.

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Запропоновано удосконалений аналітичний метод оцінки спотворень напруги в автономній електроенергетичній системі з потужним перетворювачем та керованим гібридним фільтрокомпенсуючим пристроєм, який містить некерований резонансний фільтр та реакторний компенсатор з широтно-імпульсним регулюванням. Виконано аналіз кусково-неперервної форми напруги в усталеному режимі системи з урахуванням взаємного впливу її елементів та їхніх параметрів. У замкненій скінченій формі одержано аналітичні вирази для коефіцієнта спотворення синусоїдальності (коефіцієнта гармонік), що враховують весь гармонічний спектр напруги. Виконано порівняння результатів аналітичних розрахунків і комп’ютерного моделювання.

Опис

Жук, О. К. Несинусоїдальність напруги в автономній електроенергетичній системі з керованим фільтрокомпенсуючим пристроєм = Voltage harmonic distortion in autonomous electric power system with an adjustable power line conditioner / О. К. Жук, Д. О. Жук, Д. В. Криворучко // Технічна електродинаміка – 2018. – № 5. – С. 26–30.

Ключові слова

керований фільтрокомпенсуючий пристрій, коефіцієнт несинусоїдальності, controlled filter-compensator gear, total harmonic distortion

Бібліографічний опис

Зібрання