Информационная поддержка оценки технического состояния конструкций судов и плавучих сооружений

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2016

Автори

Казимиренко, Юлия Алексеевна
Фарионова, Татьяна Анатольевна
Kazymyrenko, Yuliya A.
Farionova, Tatyana A.

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Анотація

Анотація Сучасний розвиток комп'ютерних технологій, розширення номенклатури матеріалів і покриттів, що застосовуються у суднобудуванні, створюють передумови для реалізації нових механізмів управління засобами технічної діагностики дефектів конструкцій суден і плавучих споруд. Створення спеціалізованої інформаційно-пошукової системи для вирішення завдань оцінки технічного стану конструкцій суден є актуальним, спрямованим на вдосконалення методів роботи експерта, скорочення часу на обробку інформації, розробку моделей поведінки матеріалів, що використовуються в умовах експлуатації. Розроблена авторами інформаційно-пошукова система «PROTECTIVE COATINGS DATA» призначена для обробки, зберігання, систематизації даних про властивості, структурні характеристики, виявлення та розвиток дефектів у матеріалах і покриттях в умовах опромінення, термоциклічного навантаження, корозійного впливу хімічно активних середовищ. Програмне забезпечення дозволяє ефективно розв'язувати дослідницькі та експлуатаційні завдання. Діагностика проводиться шляхом порівняння результатів досліджень, що заносяться на різних етапах в базу даних, у тому числі і графічних об'єктів: мікроструктур, фрагментів рентгенограм. Це дозволяє систематизувати і обробляти отриману інформацію, спростити процедуру заміни та впровадження нових матеріалів. Результати роботи можуть бути застосовані на етапах проектування, технологічної підготовки та експлуатації конструкцій суден і плавучих споруд.

Опис

Казимиренко, Ю. А. Информационная поддержка оценки технического состояния конструкций судов и плавучих сооружений = Information support of assessment of the technical condition of ship constructions and floating tructures / Ю. А. Казимиренко, Т. А. Фарионова // Управління розвитком складних систем. – 2015. – № 12. – С. 111–117.

Ключові слова

информационно-поисковая система, база данных, композиционные материалы и покрытия, техническое состояние, суда, плавучие сооружения, інформаційно-пошукова система, база даних, композиційні матеріали і покриття, технічний стан, судна, плавучі споруди, information retrieval system, database, composite materials and coatings, technical condition, ships, floating structures

Бібліографічний опис

Зібрання